У столиці активізувалися шахраї з обміну валют

У столиці активізувалися шахраї з обміну валют

Аферисти орендують приміщення під пункт обміну валют і тікають з грошима

Зловмисники орендують офіс, оформлюють його як пункт обміну валют, дають оголошення і чекають на клієнта з великою сумою. Згодом зникають з грошима через інші двері – приміщення виявляється прохідним.

Виклик від чоловіка, у якого зловмисники забрали 200 тис. гривень в обмінному пункті біля центрального залізничного вокзалу, надійшов до Шевченківського управління поліції близько 14:00.

На місці пригоди потерпілий розповів правоохоронцям, що оголошення про цю установу прочитав на сайті в мережі інтернет. По телефону домовився з менеджером про обмін великої суми і приїхав у певний час.

Пункт – це звичайний кіоск на ринку, який виглядав так: на вікнах емблеми долара, всередині – відеокамера, касир за віконцем. Працівник взяв у клієнта гроші, на спеціальному апараті перерахував і вийшов з купюрами до сусідньої кімнати.

Потерпілий кілька хвилин почекав і запідозрив недобре. Покликав, спробував відкрити двері до касира, які вже були закриті. Далі вибив фанеру, відкрив шпінгалет, побіг далі і... побачив сходи і дірку в стелі. Ні хлопця, ні грошей. Згодом продавці сусідніх магазинчиків і дирекція ринку повідомили, що нові тимчасові власники кіоску з'явилися тут лише 4-5 днів тому.

Відомості про подію зареєстровані, розслідується кримінальне провадження, проводяться оперативно-розшукові заходи.

Працівники карного розшуку столичної поліції попереджають, що це не перший подібний злочин. Шахраї використовують прохідні приміщення з двома входами з різних боків, роблять дірку в стелі, як у цьому випадку. Беруть їх в оренду на кілька тижнів або днів. Оформлюють як пункт обміну валют, дають оголошення на сайті. Звичайно, пропонують знижки і чекають на клієнта з великою сумою грошей.

Правоохоронці радять киянам користуватися послугами обмінних пунктів, які перевірені і мають рекомендації знайомих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: