Водолази-рятувальники протягом вихідних урятували трьох осіб

Водолази-рятувальники протягом вихідних урятували трьох осіб

Рятуючись від літньої спеки, мешканці та гості столиці прагнуть більше часу проводити біля прохолодної води. Незважаючи на те, що у столиці є 9 пляжів, на яких дозволено купатися, багато громадян обирають найближче місце відпочинку, навіть якщо воно не пристосоване для купання.

Загалом із початку року у водоймищах міста загинуло 50 людей, з яких двоє дітей, та двох дітей урятовано. Також, під час патрулювання акваторії річки Дніпро та Десенки, яке здійснюють водолази-рятувальники у вихідні дні, починаючи з 9 липня, було врятовано 18 людей. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Так, 23 та 24 липня під час патрулювання водолазами-рятувальниками аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у м. Києві акваторії річки Десенки було врятовано три особи. В одному з випадків чоловік намагався самостійно переплисти річку від берега до берега, але посеред судового ходу річки сили почали залишати його. На щастя, рятувальники були поблизу й допомогли громадянину. У другому випадку відпочивальник заплив далеко від берега на надувному матраці, який почав здуватись. Водолази-рятувальники допомогли громадянину дістатись до берега та надали необхідну допомогу. Також, працівникам Служби порятунку 101 довелось допомогти дівчині, котра невдало стрибнула з водяного атракціону. У результаті падіння у воду з висоти, дівчині важко було дихати та триматись на плаву. Водолази-рятувальники швидко зреагували та транспортували громадянку на берег, надавши необхідну допомогу.

Рятувальники попереджають, що недотримання правил безпечного відпочинку на водоймищах може мати трагічні наслідки. Памятайте, що відпочинок має бути не лише приємним, а й безпечним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: