Як близький друг глави Офісу Зеленського оформив на свою компанію забудову Рибальського

Як близький друг глави Офісу Зеленського оформив на свою компанію забудову Рибальського
Колишній чиновник Київської міської держадміністрації, керівник групи будівельних компаній Saga Development, Андрій Вавриш і керівник Офісу президента Андрій Богдан

Працюючи в мерії Києва, Вавриш підписував документи на майбутнє будівництво

Близький до команди президента України Володимира Зеленського колишній чиновник Київської міської держадміністрації, а нині керівник групи будівельних компаній Saga Development, Андрій Вавриш в часи роботи в мерії підписував документи, що дали старт його ж майбутній забудові. Про це повідомляє Bihus.info, у розпорядженні якого є копії цих документів.

Мова йде про договір на розроблення детального плану території Рибальського півострова в Києві, підписаний наприкінці липня 2015 року. Саме ДПТ уможливило будівництво житлового комплексу «Рибальський» в межах вулиць Електриків та Набережнорибальської. Девелопером цієї забудови є Saga Development, що працює під керівництвом Вавриша і належить «глухій» панамській компанії.

Для перегляду натисніть на документ

У 2015-му, через два тижні після того, як мер Києва Віталій Кличко порадив Вавришу «писати заяву про звільнення» з Департаменту містобудування та архітектури КМДА, той підписав договір на розробку ДПТ Рибальського від мерії. Виконавцем розробки стало ТОВ «Терра Проджект», яка нині тісно співпрацює з Saga, а інвестором розробки – ТОВ «Міжрегіональний центр технічної інвентаризації», яким на той момент керував Дмитро Овсій. Овсій – юрист і представник самого Андрія Вавриша в судах. Водночас, Овсій є керівником і співвласником низки компаній в партнерстві з панамською корпорацією «Тревор Бізнес С.А.». Вона ж нині виступає власником Saga Development. Відповідно, ексчиновник, працюючи в профільному Департаменті, через споріднені компанії фактично готував свою ж майбутню забудову.

Для перегляду натисніть на документ

Для перегляду натисніть на документ

Вже розроблений детальний план території Рибальського в подальшому став предметом розгляду в судах через нібито невідповідність Генплану Києва і відсутність громадських слухань з цього питання. Щоправда, цю думку підтримав лише суд першої інстанції. Законною забудову півострова визнав Верховний Суд. Народний депутат Юрій Левченко, який виступав позивачем в цій справі, заявив тоді про фальшування доказів.

Після перемоги Зеленського на президентських виборах, Вавриш почав активно з’являтися в медіа. Це може пояснюватися тим, що Вавриш є близьким до керівника Офісу президента Андрія Богдана. 

Декілька тижнів тому він «засвітився» на зустрічі з Зеленським і Богданом, під час якої обговорювався майбутній переїзд Офісу з Банкової на Європейську площу в Києві.

Як відомо, забудовника Андрія Вавриша називають «смотрящим» по Києву.

Читайте також матеріал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: