У Києві почастішали напади ворон на людей

У Києві почастішали напади ворон на людей

Кияни розповіли і про розбиту голову чоловіка, і про вкрадені окуляри жінки, і про побиті очі цуценят

У Києві почастішали напади пернатих, а дворами пішли чутки, що ворони за щось мстяться людям. Птахи атакують, б’ють дзьобом людей по голові та крадуть окуляри.

«Як тільки це відбулося – я за голову вхопився і трошки вбік», - розповідає постраждалий киянин. Удару по голові ворона завдала йому зі спини, двічі. Це був ранок, чоловік сидів на лавці у сквері, пив каву, а нападу зазнав, коли встав, повідомляє ТСН.

«Удар досить сильний – з розгону нападає на голову і б’є крилами. Почав отак махати руками, і вона недалеко відлетіла, сіла на цей стовп і дивилася, що відбувається. Чому на мене? Ну, хто його знає. Я сподіваюсь, що гроші будуть», - жартує Ігор Ляшенко. 

На Ольгу Тіхонову птаха напала біля дому. «Йшла до магазину, несподівано удар по голові, повертаю голову – ворона. Злякалася, тому що кігтями по голові», - розповіла вона.

І такі ситуації непоодинокі: кияни розповіли і про розбиту голову чоловіка, і про вкрадені окуляри жінки, і про побиті очі цуценят, які зазнали нападу, коли собака відійшла від малечі.

Орнітологи запевняють, що ворони нападають дуже рідко, через цікавість, а найчастіше загрозу визначають, коли гніздяться і пташенята вчаться літати – цей період уже завершуються. Ще рідше приводом атаки може стати вороняча помста. Киянин, на якого птаха напала в сквері, згадує, як рік тому грався з вороною. «Від нудьги кидав у ворону горобинками, вона сиділа неподалік. Така розвага. Воно нічого не боляче птаху не буває, вона би відлетіла», - переконаний він. А от фахівці стверджують, що у воронових птахів гарна пам'ять, і якщо були випадки, коли людина проявляла агресію – вони запам’ятовують і потім можуть навіть напасти.

Раніше повідомлялося, що у Києві на проспекті Науки зафіксовано напад ворон на людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: