Hyundai Nexo побив світовий водневий рекорд

Hyundai Nexo побив світовий водневий рекорд

Брендан Рівз за кермом водневого автомобіля Hyundai Nexo

 

Фото: h2-view.com

На одній водневої заправці автомобіль подолав майже 888 км

Світовий рекорд по найбільшому відстані, пройденого водневим автомобілем на одному заправленні, був побитий автомобілем Hyundai Nexo в Австралії, – повідомляє H2 View.

Рекорд встановив австралійський ралійний гонщик Брендан Рівз, за даними бортового комп'ютера серійного Hyundai Nexo, він подолав 887,5 км. Це досить вражаючий результат – попередній рекорд, встановлений спортсменом Бертраном Пікаром, становив 778 км.

Воднева подорож почалася в Мельбурні, а закінчилося в 60 км від містечка Сильвертон, відомого як місце дії постапокаліптичного бойовика «Божевільний Макс 2: Воїни дороги», в якому зіграв головну роль майбутній відомий актор і режисер Мел Гібсон. (Власне кажучи, саме цей фільм приніс йому світову популярність, актора потім запросили з Австралії в Голлівуд).

Під час поїздки Nexo спожив 6,27 кг водню. Поїздка зайняла 13 годин і 6 хвилин при середній швидкості 66,9 км/год. Попередження про низький рівень палива Nexo спочатку загорілося на бортовому комп'ютері автомобіля на 686 кілометрі, а від цієї точки до фінішу залишалося більше 200 км.

«Я постійно перевіряв показання ефективності Nexo, щоб максимізувати відстань, яке я отримував на кілограм водню. Я виявив, що, використовуючи прийоми ралійного водіння, і поради мого батька (він водить на великі відстані вантажні автомобілі), можна вийти за межі офіційного діапазону Nexo. Будучи гонщиком ралі, я завжди хотів встановити світовий рекорд, але ніколи не міг припустити, що це станеться таким чином», – зізнався, коментуючи досягнення, Брендан Рівз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: