19 з 30 осередків партії Гриценка існують лише на папері, а в центральному апараті працює три людини

Центр «Ейдос» оприлюднив аудит фінансового звіту партії «Громадянська позиція»
19 з 30 осередків партії Гриценка існують лише на папері, а в центральному апараті працює три людини
«Громадянська позиція»

Згідно зі звітами політичної партії «Громадянська позиція» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, за чотири квартали 2017 року з 30 зареєстрованих партійних осередків 19 не вказують фактичного місця перебування, тобто існують лише на папері. Про це ідеться у дослідженні центру «Ейдос», опублікованому на «Главкомі».

Спираючись на фінансовий звіт політичної сили Анатолія Гриценка, протягом 2017-го в осередках партії та в центральному апараті працювало не більше 5 людей, середня зарплата яких нижча за встановлену мінімальну у країні. Наприклад, в центральному апараті в Києві, де працює троє працівників, зарплата складала: 2576 грн у місяць отримувала одна людина і по 644 грн двоє інших.

Схожа ситуація і в обласних осередках: у I кварталі 2017 працювало по одній людині в Івано-Франківській та Закарпатській організаціях — виплата у першій становила трохи більше 1400 грн. Натомість Закарпатська, зазначивши одного працівника обласного осередку, подала до НАЗК «нульову» декларацію, не вказавши зарплату взагалі. Це ставить під сумнів цифри щодо працівників, наведені у звіті політичної партії за I квартал 2017-го. Проте у наступному II кварталі ситуацію виправили. У III та IV кварталах наймані працівники трудились лише в Івано-Франківській та Волинській організаціях.

Аналізуючи звіти та маючи перед очима приклади парламентських політичних сил, можемо з великою вірогідністю вважати, що у «Громадянській позиції» не може працювати так мало людей. Для нормального функціонування такої структури як політична партія в масштабах України потрібно більше оплачуваних працівників, як у центральному апараті так і на місцях.

Для прикладу можемо зазирнути до фінансового звіту Об’єднання «Самопоміч», яка у I кварталі 2016 у графі працівники вказувала нулі. А з початком фінансування з державного бюджету, згідно звіту IV кварталу 2016 року, у центральному апараті вже працюють 193 людини, а у обласних осередках — шість співробітників.

Читайте також:

Кожна друга гривня на піар? Як витрачає державне фінансування партія Ляшка

«За життя» у борг. Партія Рабіновича-Мураєва-Медведчука живе за тисячу доларів у місяць?

Партійна каса Тимошенко: «новий курс» старими шляхами

Політичні куркулі. Чим здивував фінансовий звіт Аграрної партії

Вища математика «Народного фронту». За два роки гроші партії Яценюка переказала одна людина

Золото БПП. Звідки бере та як витрачає гроші партія президента

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: