Атака на Київ та обстріл Херсонщини: яка ситуація в регіонах

Атака на Київ та обстріл Херсонщини: яка ситуація в регіонах
Чергова масована ракетна нічна атака на столицю
фото: МВС

Минулої ночі ворог завдав удару двома ракетами ЗРК С-300 по Харкову

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській областях, а також на Полтавщині, Житомирщині, Вінниччині. Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Київщина

Чергова масована ракетна нічна атака на Київщину. Ворожі цілі знищені ППО. Троє людей загинуло, ще 8 людей травмовані, 24 людей врятувала ДСНС. Внаслідок падіння уламків виникли загоряння трав’яної підстілки в декількох громадах області, які було ліквідовано.

Пошкоджена лінія електромереж та легковий автомобіль. Оперативні групи продовжують роботу з фіксування наслідків нічної атаки. Інформація уточнюється.

Кіровоградщина

Вночі працювали сили ППО. Уламками збитих ракет в Кропивницькому пошкоджено кілька домоволодінь та авто. Обійшлося без загиблих та травмованих.

Чернігівщина

За добу – 4 обстріли, Новгород-Сіверський район, із мінометів, САУ. Без жертв та руйнувань.

Сумщина

Вночі та вранці ворог здійснив 6 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Есманська, Юнаківська, Білопільська, Великописарівська громади. Попередньо – без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 50 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Хотінська, Шалигинська, Великописарівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Краснопільська громади.

Запорізька область

Ворог завдав 72 обстріли по 19 населених пунктах. Запорізької області: тричі бив авіацією по Оріхову та Левадному, крім того, бив по Левадному з БПЛА, завдав 7 ударів з РСЗВ по Гуляйпільському, Полтавці, Левадному, а також 61 артилерійський обстріл по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Чарівному, Білогір'ю, Новодарівці, Приморському та інших прифронтових селах.

Наразі зафіксовано 33 повідомлення про руйнування житлових будинків та іншого майна. Під час обстрілу Приморського смертельні поранення отримав 64-річний чоловік.

Дніпропетровщина

Вночі в області було гучно від вибухів. Ворог масовано атакував Дніпропетровщину. За попередніми даними, 9 крилатих ракет і 3 безпілотники захисники з ПвК «Схід» збили.

На жаль, є й влучання у Дніпрі. На зараз відомо про 8 постраждалих, серед них двоє – діти. Хлопці 9 та 16 років. Четверо людей госпіталізовані. Сталася пожежа, яку рятувальники вже загасили. Вщент знищені 4 приватні будинки. Ще 25 – пошкоджені. Побиті 5 господарських споруд. Понівечені майже два десятки авто та газогін. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Кілька разів агресор обстріляв й Нікопольщину з важкої артилерії. Під ударом – Марганецька громада і Нікополь. У місті побиті 2 приватні будинки. Минулося без жертв. Вчора під ворожий артилерійський обстріл потрапив Нікополь. Постраждав 67-річний чоловік. Він отримав контузію. Лікуватиметься вдома. У місті пошкоджені 2 приватні будинки, 4 господарські споруди, лінія електропередач.

Харківщина

Минулої ночі ворог завдав удару двома ракетами ЗРК С-300 по м. Харків. Одна ракета влучила в землю в промисловій зоні Холодногірського району, пошкоджено 10 легкових автомобілів. Попередньо, без постраждалих. Друга ракета влучила в землю в Слобідському районі, пошкоджена газова труба, вибиті вікна двоповерхової адміністративної будівлі, сталася пожежа. Без втрат.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару в районах Гатища і Плетенівки. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гур'їв Козачок, Уди, Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Олійникове, Нескучне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Плетенівка, Бударки, Землянки, Озерне, Вільхуватка, Чугунівка, Тополі.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Масютівка, Кислівка і Берестове Харківської області. Вчора внаслідок обстрілів м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено будівлі ТОВ «ВП Роганський м’ясокомбінат», сталася пожежа. Ворог з мінометів обстріляв смт Вільча Чугуївського району, пошкоджено приватне домоволодіння. У с. Чернещина Ізюмського району в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено приватне домоволодіння. В с. Артемівка Чугуївського району місцевий мешканець 73 років у лісі підняв з землі та взяв до рук вибухонебезпечний предмет, який здетонував. Госпіталізований з пораненнями в стані середньої тяжкості.

Луганщина

Ворог не полишає спроб просунутися в Серебрянському лісництві, але учорашні рашистські атаки на південь від Діброви були зупинені українськими військовими. По Невському завдано ще один удар з авіації.  Так само як і по Білогорівці. Ці села також опинилися під вогнем артилерії. За добу противник здійснив 112 обстріли (511 снарядів).

Донеччина

Минулої доби ворог здійснив 20 обстрілів населених пунктів: с. Нескучне, с. Віролюбівка, с. Дальнє, Авдіївка, Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Північне, смт Ямпіль, смт Курахівка. Пошкоджено 13 житлових будинків, господарча споруда, цивільний автомобіль, гараж, водогін, ЛЕП, автомобіль ДСНС, газогін. За добу на Донеччині: 2 загиблих, 2 поранених.

Миколаївщина

Уночі на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито дві російські крилаті ракети типу Х-101/555. Вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина

За добу по області противник здійснив 78 обстрілів (399 снарядів), з них по м. Херсон – 10 обстрілів (32 снарядів). Рашисти поцілили у райони 23 населених пунктів області; транспортне підприємство м.Херсона, адміністративну будівлю та заклад торгівлі м. Берислава. В результаті обстрілів транспортного комунального підприємства у Херсоні загинув 55-річний працівник. Його 43-річний та 53- річний колеги від отриманих поранень померли у лікарні. Ще троє працівників підприємства наразі знаходяться в медичних закладах. Лікарі надають їм необхідну допомогу.

Через мінометний обстріл Веселого загинув чоловік та поранено жінку. У Антонівці легкі поранення отримав 17-річний підліток та жінка. Всього через російську агресію 4 людини загинули, 6 (з них – 1 дитина) дістали поранення.

Продовжується ліквідація наслідків підриву Каховської греблі. Станом на ранок рівень води становить 37 сантиметрів. У трьох населених пунктах підтопленими залишаються 39 будинків.

Нагадаємо, триває 486-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось понад 28 бойових зіткнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Актор обожнює грати в кіно червоноармійців
Актор-путініст Борис Галкін заявив, що Україна заражена «бацилою ненависті до Росії»
За словами Кулеби, російські атаки, спрямовані на мирні українські міста, не можна вважати чимось буденним
Кулеба закликав світ називати щоденні обстріли по Україні воєнними злочинами
Підрозділи артилерії уразили важливі ворожі цілі
ЗСУ завдали потужного удару по ворогу і відбили майже 30 атак – Генштаб
Алла Пугачова написала слова підтримки Шевчуку без жодних провокацій
Пугачова підтримала Шевчука після скасування концертів гурту ДДТ в Росії
Чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі
Вимагав у вдови військового 150 тис. грн: ДБР затримало заступника командира
На військовий аеродром «Миргород» ворог спрямував ракети та дрони
Росія атакувала ракетами і дронами військовий аеродром на Полтавщині
Зазнали руйнувань будівлі підприємства
Атака на Кривий Ріг: поліція показала наслідки (фото)
Протягом доби відбулося 26 бойових зіткнень із ворогом
ЗСУ вразили зенітні ракетні комплекси та артилерійські підрозділи ворога: дані Генштабу
Євген Пригожин заявив, що чекає відповіді від міноборони Росії щодо «контракту» власної розробки
Пригожин вкотре хоче підірвати авторитет військового керівництва РФ – британська розвідка
Дата публікації новини: