Борців за «русскій мір» на Донбасі вбивають через переділ контролю над контрабандними потоками – «Новая газета»

Борців за «русскій мір» на Донбасі вбивають через переділ контролю над контрабандними потоками – «Новая газета»
Євген Жилін

Смерть Жиліна, Багірян, Ципкалова та Осипова не була випадковою

Більшість історій, пов'язаних з арештами і вбивствами чільних бойовиків, що вбивали людей за «русскій мір» на сході України, – не більше ніж кримінальні розбірки за право контролювати багатомільйонні контрабандні потоки. Про це пише впливове російське опозиційне видання «Новая газета». Вона зазначає, що, зокрема, бойовик Армен Багірян (позивний Багі), розстріляний 2 жовтня, здійснював контроль над переправою різних вантажів зі Слов'яносербського району, що під контролем «ЛНР», на Лобачеве, що під контролем України. «На початку жовтня через цю переправу зайшло 10 тонн вантажу, серед «продуктів» – золото і срібло для Ровеньківського ювелірного заводу», – йдеться у статті.

Смерть одіозного керівника «Оплоту» Євгена Жиліна, вбитого кілером 19 вересня в ресторані «Ветерок», теж не була випадковою. Видання із посиланням на знайомого Жиліна пише, що незадовго до смерті той купив у Білгородській області невеликий нафтопереробний завод. «Покупку було оформлено на їхню спільну фірму з олігархом Курченком. Плюс він же спілкувався з Андрієм Тарановим. Заступник голови Адміністрації президента України Таранов і Жилін начебто збирали компромат на главу МВС України Арсена Авакова. Жилін розраховував на преференції, будучи важливим джерелом інформації. Але не вийшло нічого. Таранов помер 18 вересня, катаючись на скутері, а Жиліна вбили 19 вересня на Рубльовці», – зазначає видання.

Наступного ж дня, 20 вересня, голова «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що в Луганську вдалося запобігти спробі перевороту. У підготовці перевороту підозрюються «екс-глава парламенту» Олексій Карякін, «екс-прем'єр» Геннадій Ципкалов, полковник «народної міліції» Віталій Кисельов із позивним Комуніст. «Карякіну вдалося втекти до Росії. А Ципкалова і Кисельова заарештували. Наступного дня після арешту Геннадія Ципкалова знайшли в камері повішеним. Доля «Комуніста» невідома», – пише видання, зазначаючи, що Ципкалов володів низкою автомобільних заправок.

Видання зазначає, що 21 вересня на виході з під'їзду вбивають російського військового «радника» у званні полковника Олександра Осипова (Орлова) – заступника командувача 2-го армійського корпусу «ЛНР». «Він був заступником з тилу в народній міліції. Орлов почав проводити інвентаризацію озброєння. У районі села Піонерське базується батальйон козака Мишка Чечена. Саме з ним, за чутками, у Орлова виник конфлікт», – пише «Навая газета», наголошуючи, що саме через село Піонерське проходить один з найважливіших контрабандних потоків.

Повністю розслідування «Нової газети» читайте тут: «Власть взяла контрабанда»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: