Братам-танкістам, які воювали проти української армії в Дебальцево, заочно повідомили про підозру

Братам-танкістам, які воювали проти української армії в Дебальцево, заочно повідомили про підозру
Брати підтримували російські бандугруповання з 2014 року
Фото з відкритих джерел

Зловмисників звинувачують у посяганні на цілісність України

На Донеччині двом братам-танкістам з міста Покровська, які воювали проти української армії в районі Дебальцевого, заочно повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«Двом мешканцям м. Покровська 26 та 34 років, заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у 2014 році старший з братів воював проти Збройних сил України на посаді водія-механіка у складі танкових батальйонів так званої Республіканської гвардії та 100-ї окремої мотострілкової бригади в районі м. Дебальцеве.

Його молодший брат, як водій-механік та командир танка батальйонів «Оплот» та «Дизель», брав участь у збройному опорі українським захисникам поблизу міст Дебальцеве, Іловайськ і Шахтарськ.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше, вирок отримав колишній бортпровідник компанії «Роза вітрів», який «зливав» бойовикам «ДНР» дані про військову техніку.

Як повідомляв «Главком», Шевченкіський районний суд Чернівців заочно засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна бойовика «ДНР» Олександра Захарова за причетність до створення терористичної організації.

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області призначив вісім років і один місяць позбавлення волі бойовику «ДНР» Дмитру Некрилову, якого визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 КК України («Створення терористичної організації»). У суді обвинувачений бойовик частково визнав вину. Додав, що за службу отримував 15 тис. рублів на місяць.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав винним бойовика «11 Дунайсько-Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення «Донецької народної республіки» Руслана Золотька у причетності до створення терористичної організації і призначив 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: