«Це Толя». Журналісти знайшли земляків Чепіги-Боширова

«Це Толя». Журналісти знайшли земляків Чепіги-Боширова

Не пив, не курив, ні в яких поганих компаніях ніколи замішаний не був, - згадує жінка

Мешканка села Березівка в Амурській області упізнала в одному з підозрюваних в отруєнні Скрипалів свого односельця Анатолія Чепігу, повідомляє «Комерсант».

The Insider і Bellingcat стверджують, що Анатолій Чепіга - це справжнє ім'я Руслана Боширова, якого Велика Британія разом з Сергієм Петровим звинуватила в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль.

«Це він, Толя», - сказала на умовах анонімності жінка, з якою Чепіга близько спілкувався в шкільні роки. Вона зазначила, що також впізнала його по голосу - раніше Чепіга виступав на телеканалі RT. Жінка зазначила, що може сказати про Чепігу тільки позитивне: «Не пив, не курив, ні в яких поганих компаніях ніколи замішаний не був».

Інша мешканка села повідомила кореспонденту газети, що Чепіга після закінчення військового вузу був на «секретній службі в гарячих точках». Вона розповіла, що бачила Чепігу останній раз близько 10 років тому. Жінка не змогла впізнати на фотографіях Чепіги, опублікованих в ЗМІ, свого знайомого: «Він був уже майже лисим, не надто схожий на це фото, у нього відкритий погляд був, а тут як з-під лоба. Хоча очі карі».

Село Березівка, де «Комерсант» опитав жителів, розташоване в 37 кілометрах від села Миколаївка, в якому народився Чепіга. За інформацією газети, сім'я Чепіги довгий час жила в Березівці, після чого переїхала в Благовєщенськ.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Також опубліковані фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підкреслив солідарність України з Великою Британією у справі Скрипалів.

У четвер, 6 вересня, пройшло термінове засідання Ради безпеки ООН, яке було скликане на прохання Великої Британії через нову інформацію у справі отруєння у Солсбері.

Постійний представник РФ при ООН і в Раді безпеки Василь Небензя заявив, що Російська Федерація «ніколи не розробляла, ніколи не виробляла і ніколи не накопичувала запаси «Новачка».

Також ЗМІ оприлюднило відео з підозрюваними в отруєнні Скрипалів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: