Цукерберг розмістив вибачення за витік даних Facebook у найбільших газетах Британії

Цукерберг розмістив вибачення за витік даних Facebook у найбільших газетах Британії
Засновник Facebook Марк Цукерберг

Текст вибачення розміром на цілу шпальту вийшов у недільних випусках низки газет

Засновник і очільник найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг опублікував у національних газетах Британії вибачення за скандал з витоком даних користувачів.

Про це повідомляє видання Politico.

Текст вибачення розміром на цілу шпальту вийшов у недільних випусках таких газет як The Observer, The Sunday Times, Mail on Sunday, Sunday Mirror, Sunday Express і Sunday Telegraph.

Засновник Facebook нагадав, що витік пов'язаний з додатком з тестами, через який в 2014 році були злиті дані мільйонів людей.

«Ми відповідаємо за захист вашої інформації. Якщо ми не можемо цього зробити, ми не заслуговуємо на цю роботу» - йдеться у повідомленні.

«Це порушення довіри, і мені шкода, що тоді ми не зробили більшого. Зараз ми вживаємо заходів, щоб цього не повторилося знову»,- заявив Цукерберг.

Вибачення також були розміщені в американських газетах The New York Times, Washington Post і Wall Street Journal.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook.

Як відомо, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Раніше Цукерберга викликали дати свідчення перед членами нижньої палати парламенту Великої Британії. Також Цукерберга чекають для свідчень у Сенаті США

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що статки Марка Цукерберга скоротилася на $6,06 млрд через зниження курсу акцій заснованої ним компанії Facebook.

Facebook вказувала, що не мала відношення до діяльності Cambridge Analytica. Проте Європарламент оголосив про намір провести розслідування у зв'язку з інформацією про характер використання особистих даних користувачів.

Пізніше Цукерберг зробив заяву щодо скандалу.

Читайте також: 

Втручання Росії у вибори в США: на Цукерберга можуть очікувати серйозні проблеми.

Вибори-2019. Українські політики готуються до гібридної війни в інтернеті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: