Діджиталізація: довідка про прописку з’явиться у смартфоні до кінця року

Діджиталізація: довідка про прописку з’явиться у смартфоні до кінця року
Міністр обіцяє, що проблему із пропискою розв'яжуть до кінця року
Фото з відкритих джерел

Проблема з довідкою про прописку буде вирішена найближчим часом. До кінця року всі отримають можливість мати її у смартфоні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю «Громадське».

Міністр пояснив, що в Україні більше тисячі громад, у кожної з яких є власний територіальний реєстр. І вони між собою не взаємодіють.

«Тобто просто потрібно було, коли ухвалювали законопроєкт, сказати, що тільки в демографічному реєстрі зберігається інформація про прописку», – зазначив Федоров.

Він додав, що з 1 квітня випустили спеціальну постанову.

«Громади або мають під'єднуватися до нашого реєстру, а якщо немає у них технологічних можливостей, ми надаємо інтерфейс від демографічного реєстру, де вони фіксують цю інформацію. Вже приєдналися 6 великих обласних центрів, і протягом найближчих кількох тижнів ще тисяча громад запрацює», – повідомив міністр.

Федоров обіцяє, що проблему із пропискою розв'яжуть до кінця року.

«І вона у всіх буде у смартфоні. Ми перекладаємо цю відповідальність – носити цю довідку – на плечі держави», – сказав міністр.

Ще торік Міграційна служба анонсувала появу електронної прописки.

Також у застосунку «Дія» скоро стане доступною послуга пенсія онлайн.

До слова, у додатку доповненої реальності Brama тепер можна побачити мера Києва Віталія Кличка. Він з‘являється на улюблених локаціях киян – зокрема, на Володимирській гірці та в парку «Наталка». А незабаром через додаток мера столиці можна буде побачити і в аеропорту Київ імені Сікорського.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: