Дубілет розповів, чи буде діджиталізація послуг для населення

Дубілет розповів, чи буде діджиталізація послуг для населення
Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет

За даними міністра Кабінету міністрів, на кадровий документообіг витрачається близько 100 млн грн на папір на та канцелярію

Паперові документи в державі мають зникнути, але для людей, які не на ти з комп'ютером, має бути альтернатива. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Щодо адміністративних послуг для населення, звісно, ми не можемо сказати, що абсолютно все має бути в електронній формі, тому що дійсно є багато людей, які не на ти з комп'ютером. Відповідно для них має бути альтернатива», - зазначив Дубілет.

При цьому він зауважив, що плани уряду полягаються у тому, щоб зникли усі папери.

«Нам потрібно все це перевести в електронну форму. Паперовий документообіг - це не ефективно, це десятки тисяч державних службовців та мільйони українців, які гають свій час та таланти та це ризик корупції», - розповів міністр.

За його даними, на кадровий документообіг витрачається близько 100 млн грн на папір на та канцелярію.

«А в цілому держава витрачає на канцелярію та папери від мільярду гривень на рік. Папір, принтери, картриджі. Своєю чергою, на діджиталізацію з бюджету витратять набагато менше», - повідомив він.

Міністр уточнив, що питання уряду та держустанов мають вирішуватися в електронній формі, а держслужбовці мають вміти користуватися комп'ютером. Також він вважає, що протягом одного-двох років паперовий документообіг в багатьох установах замінять на електронний.

На запитання, чи звільнять людей, які роками перекладали папери, Дубілет відповів, що він подумає, як найкраще застосувати їхні таланти.

Нагадаємо, у Кабміні заявили про старт «винищення» паперових процесів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: