Екснардепа Онищенка у «газовій справі» почнуть судити заочно

Екснардепа Онищенка у «газовій справі» почнуть судити заочно
У лютому Онищенко обіцяв добровільно повернутися з Німеччини

Вищий антикорупційний суд призначив засідання

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 13 травня розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченням екснардепа Олександра Онищенка та його фінансового директора, яких підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів «Укргазвидобування».

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«За результатами підготовчого засідання суд призначив вказану справу до розгляду по суті. Дата засідання — 10:00 13 травня 2020 року», — сказано у повідомленні.

Колегія суддів Антикорупційного суду на підготовчому засіданні 12 травня задовольнила клопотання захисту про закриття кримінального провадження в частині вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 205 КК (фіктивне підприємництво) у звʼязку з декриміналізацією.

До цього, 5 травня, ВАКС призначив Онищенку та його фінансовому директору безкоштовних адвокатів, оскільки їхні адвокати не зʼявлялися на судові засідання.

«Газова справа» - умовна назва кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством «Укргазвидобування». Організатором цієї корупційної схеми, за даними слідства, був народний депутат України VII-VIII скликань Олександр Онищенко.
Унаслідок цієї корупційної схеми державі завдано збитків у розмірі близько 3 млрд грн.
Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді здійснювалося в порядку спеціального досудового розслідування, передбаченого главою 24-1 КПК України.

До слова, 7 лютого НАБУ повідомило, що Онищенко обіцяє добровільно повернутися з Німеччини.

Зголом стало відомо, що Онищенко попросив політічного притулку у Німеччині.

Онищенко влітку 2016 року втік з України.

3 грудня повідомлялося, що Онищенка затримали в Німеччині 29 листопада.

Натомість поліція Аахена заявила, що не має інформації про затримання Онищенка, співробітники поліції міста такого затримання нібито не проводили.

5 грудня повідомлялось, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура попередньо очікує, що ексдепутата Олександра Онищенка екстрадують з Німеччини до України упродовж одного-двох місяців, хоча процедура може і затягнутися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: