«Газпром» розпочав процес розірвання контрактів з «Нафтогазом»

«Газпром» розпочав процес розірвання  контрактів з «Нафтогазом»

Глава «Газпрому» Олексій Міллер оголосив, що розірвання контрактів між Рф і Україною триватиме 2 роки

Російський газовий монополіст «Газпром» направив до Стокгольмського арбітражу документи для розторгнення контрактів на постачання та транзит газу з «Нафтогазом».

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Як зазначили у «Газпромі», переговори з «Нафтогазом» про можливе продовження терміну дії контрактів були безрезультатними.

«Газпром» готовий вести переговори з «Нафтогазом» про транзит газу після 2019 року. Проте Україна має економічно обґрунтувати доцільність такого транзиту через свою територію», — повідомив очільник «Газпрому» Олексій Міллер.

Раніше глава «Газпрому» Олексій Міллер оголосив, що розірвання контрактів між Рф і Україною триватиме 2 роки

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатити НАК «Нафтогаз України» компенсацію в 4,63 млрд дол. за недопоставку газу.

Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

НАК «Нафтогаз України» претендуватиме на компенсацію від «Газпрому» в розмірі до 15 млрд доларів у разі, якщо тарифи на транзит газу по території України будуть переглянуті.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: