Генпрокуратура передала до суду справу Каськіва

Генпрокуратура передала до суду справу Каськіва
Владислав Каськів

Справу Каськіва розглядатимуть у Печерському районному суді Києва

Генеральна прокуратура закінчила досудове розслідування і скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-керівника Держінвестпроекту Владислава Каськіва.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури спільно з департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному проваджені за підозрою колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України у вчиненні злочинів», - йдеться у повідомленні.

За його словами, йдеться про злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Речник ГПУ додав, що 14 грудня до Печерського районного суду Києва було направлено обвинувальний акт стосовно Каськіва для розгляду по суті.

Цього тижня Печерський районний суд Києва дозволив Каськіву виїзд за кордон.

Як повідомлялося, 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва. 

В Україні екс-посадовцю інкримінують заволодіння у 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн. Сам він відкидає свою провину.

Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

З Каськіва внесли заставу 160 тис. грн із його власних коштів. Крім того, Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: