Глава МЗС прокоментував резолюцію Європарламенту щодо Росії

Глава МЗС прокоментував резолюцію Європарламенту щодо Росії
Росія має згорнути агресію проти України, – заявив міністр закордонних справ
Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

У резолюції йдеться про те, що Росія представляє зовнішню загрозу європейській безпеці

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав рішення Європарламенту про схвалення резолюції щодо Росії. Резолюція закликає вжити щодо Росії низки заходів у разі її вторгнення в Україну. Про це йдеться в заяві глави МЗС на його сторінці у Twitter.

«Вдячний Європарламенту за чітку відповідь на загрози безпеці Європи з боку РФ. Росія має згорнути агресію проти України... Саме до цих сигналів закликала Україна, аби показати РФ можливу ціну за нову хвилю агресії... Україна також вітає заклик зупинити будівництво «Північного потоку-2», проекти «Росатому» в Європі», – заявив він.

Кулеба також закликав Росію припинити незаконну блокаду мореплавства у Чорному та Азовському морях та привітав заклик Європарламенту запровадити постійний моніторинг навігації у Керченській протоці.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент схвалив резолюцію, у якій закликав ЄС заблокувати газопровід «Північний потік-2» та відключити Росію від системи SWIFT у разі російського вторгнення в Україну.

Повна назва резолюції – «Про Росію, справу Олексія Навального, нарощування її військової потужності на кордоні з Україною і російський напад на Чеську Республіку». Документ підтримали 548 євродепутатів, 113 утрималися, 25 – проти.

У резолюції йдеться, зокрема, про те, що Росія представляє зовнішню загрозу європейській безпеці. Крім того, влада країни веде внутрішню війну проти власного народу шляхом систематичного придушення опозиції.

Додамо, що автори документа також зажадали відмовитися від імпорту нафти і газу з Росії і запропонували заморозити європейські активи олігархів, близьких до російської влади і анулювати їх візи.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров прокоментував можливість створення у Росії аналога SWIFT.

26 квітня найбільша фракція Європейського парламенту – Європейська народна партія – запропонувала відключити Росію від SWIFT.

SWIFT – міжнародна система передачі інформації та здійснення платежів між банками. До неї підключено понад 11 тисяч великих організацій у 200 країнах. Росія на сьогодні є одним з найактивніших учасників системи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: