Гончарук запевнив, що Україна без російського газу не замерзне

Гончарук запевнив, що Україна без російського газу не замерзне

Голова уряду підкреслив, що Україні потрібен довгостроковий контракт на 10 років на транзит російського газу в Європу

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що цієї зими в Україні не буде енергетичної кризи, незалежно від результатів переговорів з російським «Газпромом».

Про це він сказав в ефірі «ТСН.Тиждень».

«Україна забезпечена і газом, і вугіллям, і всіма необхідними ресурсами, щоб спокійно пройти цю зиму. Взагалі про цю зиму не йдеться. Ми заздалегідь подбали про те, щоб Україні нічого в енергетичному плані не загрожувало найближчим часом», - запевнив Гончарук.

Голова уряду підкреслив, що Україні потрібен довгостроковий контракт на 10 років на транзит російського газу в Європу «з достатніми обсягами газу, щоб забезпечити енергетичну безпеку в Європі». Цей контракт має і політичний компонент, і компонент безпеки.

Гончарук зауважив, що позиція Європи щодо транзиту збігається з позицією України, і це є вагомим аргументом у переговорах з «Газпромом».

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін назвав неприйнятними умови України для транзиту російського газу в Європу у 2020 році.

Зазначимо, що міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель допускає ймовірність того, що Україна повернеться до прямих поставок газу із РФ.

Нагадаємо, 28 листопада у Відні відбулися російсько-українські переговори щодо газу з участю міністра енергетики РФ Олександра Новака, міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексія Оржеля, Голови Правління ПАТ «Газпром» Олексія Міллера, керівників НАК «Нафтогаз України» і ТОВ «Оператор газотранспортної системи України». 

НАК «Нафтогаз України» заявив, що двосторонні переговори міністрів енергетики України і Росії були узгоджені з Європейською комісією.

«Укладання договору про транзит газу буде найкращою новиною для всіх залучених сторін», - вважає віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович.

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України прокоментували двосторонні переговори України і Росії щодо транзиту газу, які відбулися 28 листопада у Відні.

Відомо, що «Газпром» може виплатити Україні 3 мільярди доларів боргу газом.

До слова, прем'єр Олексій Гончарук запевнив, що Україна не веде переговори про купівлю газу з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: