Гриценко переконує, що Пінчук не є олігархом

Гриценко переконує, що Пінчук не є олігархом
Анатолій Гриценко не вважає Пінчука олігархом

Гриценко заявив, що Пінчук не має політичного впливу

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявив, що Віктор Пінчук уже не має потужної політичної складової в парламенті, окрім тільки кількох депутатів. А тому не може вважатися олігархом, який завдяки політичному впливу та державним коштам здобуває свій капітал.

Таку думку Гриценко висловив на телеканалі ZIK.

«Можливо, я зараз ображу Віктора Пінчука, але в моєму розумінні він не є олігархом. Він уже не має потужної політичної складової в парламенті, окрім тільки кількох депутатів. Тобто його вплив є неспівставним із впливом олігархів Ахметова, Коломойського чи Фірташа», – вважає Анатолій Гриценко.

На думку політика, для того, щоб в державі більше не було олігархату та монополізму в принципі, на повну має працювати Антимонопольний комітет, який не допускатиме концентрації бізнесу в руках однієї сім’ї. І тільки за таких умов, вважає Гриценко, почне зростати нормальна конкуренція і формуватися ринок у тій чи іншій сфері.

«Це є конкретний механізм, як може бути знищений олігархат як клас, після чого він просто перейде в категорію великого бізнесу. Тоді як держава своєю чергою має підтримувати будь-який бізнес, коли він виходитиме на міжнародні ринки і таким чином формуватиме репутацію і покращуватиме валютний баланс у державі», – підкреслив Анатолій Гриценко.

Як повідомлялося, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко подав позов до Дніпровського районного суду Києва проти партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і народного депутата Олександра Бригинця (фракція «БПП») за поширення інформації про начебто причетність екс-міністра оборони до розкрадань в армії та підривання її обороноздатності.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко, політик, міністр оборони (2005–2007), народний депутат VI і VII скликань, голова «Громадянської позиції». Полковник запасу.

Як повідомлялося, Гриценко оголосив, з якими партіями готовий об’єднуватись.

У травні цього року партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» та Дмитра Добродомова «Народний контроль» утворили спільну об'єднавчу платформу. Обидві сили підуть разом на вибори та висунуть єдиним кандидатом Анатолія Гриценка.

Нагадаємо, і Гриценко, і Добродомов спростовують інформацію про співпрацю з Балогою.

У «Самопомочі» вважають, що Гриценко «такий самий, як і решта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: