Блогер ошукав людей на 200 тис. грн. Кіберполіція вручила йому повістку до військкомату

Блогер ошукав людей на 200 тис. грн. Кіберполіція вручила йому повістку до військкомату
Шахрай виманював гроші через соціальну мережу
фото: Нацполіція

Молодий хлопчина ошукав близько сотні людей

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області спільно з поліцейськими Хмельницького райуправління викрили 24-річного хлопця, який ошукав близько сотні людей. Про це у Facebook повідомила поліція області.

Під виглядом продажу подарункових боксів (black box) в одній із соціальних мереж хмельничанин виманив у потерпілих понад 200 тис. грн. Головною умовою в діяльності зловмисника була повна оплата за товар, після чого він припиняв спілкування з клієнтом. Натомість потерпілі так і не отримували black box з подарунком.

За місцем проживання фігуранта поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільні телефони з обліковими записами, де розміщувались оголошення про продаж боксів, банківські карти, на які потерпілі перераховували грошові кошти, а також сім-картки різних мобільних операторів. Вилучену техніку правоохоронці направили на експертизу.

«Правоохоронці, які прийшли до зловмисника з обшуком, теж не залишились в боргу і вручили блогеру свій black box з повісткою до військкомату. Найближчим часом на нього ще чекає додатковий подарунок у вигляді підозри», – йдеться в офіційному повідомленні.

Раніше кіберполіція викрила 35-річна мешканку Львова, яка «здавала» неіснуючі квартири тим, хто намагався врятуватися від війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: