Великдень в умовах карантину: як відбуватимуться богослужіння в храмах

Великдень в умовах карантину: як відбуватимуться богослужіння в храмах
У Києві масові богослужіння всередині храмів навіть не планують
Фото з відкртитих джерел

У Володимирському соборі УПЦ КП двері для парафіян будуть завжди відкриті

У 2021 році Великдень відзначатиметься 2 травня. У цей день у церквах і храмах обов’язково пройдуть святкові богослужіння. Однак без нових правил і обмежень не обійдеться, оскільки триває карантин через коронавірус.

Речник УПЦ КП отець Олександр розповів, у якому режимі пройдуть богослужіння, і як у 2021-му році будуть освячувати паски і крашанки.

«Ми будемо виходити з тієї ситуації, яка буде на той час (на Великдень) і які будуть рішення влади. Звичайно, що в храмі молитва буде йти. Статутні богослужіння будуть здійснюватися. Звичайно, як і минулого року, будемо закликати до носіння масок й дистанції. Звичайно, буде онлайн-трансляція й люди зможуть послухати богослужіння», – розповів Today.ua отець Олександр.

У Володимирському соборі УПЦ КП двері для парафіян будуть завжди відкриті, священники будуть освячувати великодні дари на прохання кожного парафіянина. А ось масові богослужіння всередині храмів поки навіть не планують.

Освячення пасок і крашанок в інших храмах буде проходити на вулиці, де ризик поширення коронавірусу значно знижується.

Як повідомлялося, напередодні Великодня священнослужителів прирівняли до соціальних працівників і дозволили їх вакцинувати від Covid-19 на другому етапі вакцинації. Щоб записатися на щеплення, священнослужителям потрібно звернутися до свого керівництва і повідомити про бажання вакцинуватися.

Нагадаємо, середня вартість великоднього кошика за рік зросла на 39% в номінальному вираженні. Подорожчання відбулося переважно за рахунок зростання цін на яйця і курятину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: