Міноборони збиралося купувати картоплю по 27 гривень за кілограм. Оприлюднено документи

Міноборони збиралося купувати картоплю по 27 гривень за кілограм. Оприлюднено документи
Bihus.Info оприлюднили нові документи по поставкам харчів Міноборони
фото з відкритих джерел

Продукти, поставлені військовим в січні-лютому 2023 року, будуть оплачуватись за скоригованими цінами

Міністерство оборони до скандалу довкола цін на продукти для військових збиралось купувати картоплю в одного з постачальників – у кілька разів дорожче, ніж той купував сам. У контракті, укладеному Міністерством оборони на постачання продуктів військовим у 2023 році із ТОВ «Гарна справа», ціна за кілограм картоплі становить 27 гривень з ПДВ, у той час як у накладній – відповідна 22,5 грн без ПДВ. Про це повідомляє редакція Bihus.Info

Як зазначається, про «Гарну страву» редакція Bihus.Info дізналась від військових: вони надали журналістам копії видаткових накладних, за якими їм здійснювалось постачання продуктів у січні-лютому. Військові звернули увагу на ціни у накладних — вони також виглядали зависокими для січня.

Контракт Міноборони з “Гарною стравою” на поставку харчів у 2023 році
Контракт Міноборони з “Гарною стравою” на поставку харчів у 2023 році
Bihus.Info

Картопля у першій версії договору з фірмою мала постачатись вже в січні по 27 грн/кг з ПДВ (у накладній ціна 22,5 грн без ПДВ, податок враховано окремо у сумі товару), капуста — по 33 грн/кг, буряк — по 30 грн/кг. При цьому «Bihus.Info» дізнались, що «Гарна страва» в січні закуповувала картоплю по 7,2-10,5 грн (з ПДВ), капусту — за ціною до 12,5 грн/кг, буряк — до 11 грн/кг.

Накладна на поставку харчів “Гарної страви” з однією з військових частин у січні 2023 року
Накладна на поставку харчів “Гарної страви” з однією з військових частин у січні 2023 року
Bihus.Info

Таким чином різниця між закупівельною ціною і ціною поставки в Міноборони у січні становила по картоплі 16,5-19,8 грн, капусті — від 20,5 грн, буряку — щонайменше 19 грн на кілограмі.

Міноборони не встигло оплатити січневі постачання за першою версією укладених контрактів. Продукти, поставлені військовим в січні-лютому 2023 року, будуть оплачуватись за скоригованими цінами.

Нагадаємо, у лютому Міноборони змінило всі договори з компаніями: у них знижені ціни на низку позицій, а також скорочені строки договорів — до трьох місяців. Усього Міноборони уклало на 2023 рік вісім договорів на поставки продуктів армії. За кожною компанією закріплені певні військові частини. «Гарна страва» годує військові частини не у тих регіонах, що компанія «Актив компані», чий контракт раніше оприлюднило «Дзеркало тижня».

Читайте також: Фляги для армії закуплялися за удесятеро завищеною ціною. Деталі скандалу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: