Катастрофа МАУ в Ірані: розшифровку «чорних скриньок» відклали через пандемію

Катастрофа МАУ в Ірані: розшифровку «чорних скриньок» відклали через пандемію
Місце аварії літака МАУ в Тегерані 

Розшифровка бортових самописців має проходити в присутності кількох експертів

Через пандемію коронавірусу Іран на невизначений термін відклав процес скачування і розшифровки даних бортових самописців збитого літака МАУ. Про це передає DW.

Зазначається, що таке рішення прийняла Канада і ще кілька країн, громадяни яких загинули в катастрофі. Прохання відкласти дослідження "чорних скриньок" направили в Тегеран, оскільки аналіз потрібно проводити в присутності експертів кількох країн.

Рада Канади з безпеки на транспорті в неділю, 12 квітня, повідомила, що Іран декількома днями раніше зв'язався з зацікавленими сторонами, щоб дізнатися, коли в країну прибудуть фахівці, здатні допомогти розшифрувати дані самописців. Канада відповіла, що розшифровку варто відкласти до того моменту, коли карантинні обмеження будуть зняті.

Нагадаємо, представник комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хассан Норузі заявив в інтерв'ю, що іранські військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер МАУ. За його словами, рух літака був дуже підозрілим.

Згодом посольство України в Тегерані направило ноту для з’ясування офіційної позиції Ірану.

Нагадаємо, авіакатастрофа під Тегераном сталася рано вранці 8 січня. Авіалайнер Boeing 737 авіакомпанії МАУ виконував міжнародний рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, однак після зльоту зв'язок з ним перервався. Літак впав у 15 км від аеропорту вильоту, загинули всі 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Нагадаємо, канадські юристи хочуть домогтися від Ірану компенсації щонайменше $1,1 млрд через збиття українського літака МАУ. У позові факт збиття українського літака названо «навмисним терористичним актом».

Україна, Канада, Афганістан, Швеція та Об’єднане Королівство – держави, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі «МАУ», звернулися до офіційного Тегерану з вимогою передати бортові самописці.

У березні стало відомо, що Іран погодився передати Україні бортові самописці збитого літака компанії «Міжнародні авіалінії України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: