Китай привітав Байдена з перемогою на виборах

Китай привітав Байдена з перемогою на виборах
Вітання Пекіну важливі з точки зору посилення геополітичної конфронтації між США та КНР
Фото: Will Clayton/Flickr

Китай порушив мовчанку і офіційно привітав переможця виборів у США

МЗС Китаю в п'ятницю, 13 листопада, офіційно привітало Джо Байдена з перемогою на президентських виборах. Про це повідомляє Reuters.

«Ми поважаємо вибір американського народу. Ми вітаємо Джо Байдена та Камалу Гарріс», - сказав речник МЗС КНР Ван Венбін. 

Офіційні вітання Пекіну важливі з точки зору посилення геополітичної конфронтації між США та КНР, яка розпочалася за правління адміністрації Трампа.

7 листопада через три доби після голосування ЗМІ назвали Джо Байдена переможцем виборів у США. За попереднім підрахунком голосів, Байден отримав Пенсильванію, а значить - він перемагає на виборах, взявши достатню кількість голосів виборників. Байдена з перемогою привітали лідери провідних країн ЄС, Канади, Великої Британії. Привітав Байдена з перемогою і президент України Володимир Зеленський. 

Досі не привітали Байдена з перемогою Росія, Бразилія та Мексика, які очікують офіційного підтвердження перемоги демократа при голосуванні у Колегії виборників у грудні. 

Чинний президент Дональд Трамп відмовляється визнавати перемогу суперника та говорить про фальсифікації. Республіканці вже анонсували судові позови у штатах, де розрив був мінімальний.  

Підтримав Трампа і держсекретар США Майк Помпео, який фактично оголосив про перемогу президента на виборах 3 листопада. 


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: