«Все скінчено». Трамп хоче балотуватися на виборах 2024 року – NYT

«Все скінчено». Трамп хоче балотуватися на виборах 2024 року – NYT
Радники Дональда Трампа: Він знає, що все скінчено
Фото: Gage Skidmore/Flickr

Дональд Трамп може оголосити про намір знову поборотися за крісло голови Білого дому у грудні

За словами деяких радників Дональда Трампа, чинний президент розмірковує наж висуненням своєї кандидатури на виборах у 2024 році. Як повідомляє The New York Times, Трамп може оголосити про свій намір після офіційного проголошення Джо Байдена переможцем виборів. 

У середу у Білому домі відбулась зустріч Трампа зі старшими радниками, на якій вони намагалися переконати президента змиритися з поразкою. 

«Він знає, що все скінчено...Але замість того, щоб поступитися, починає придумувати фантастичні сценарії, щоб зачепитися за владу», – сказав співрозмовник видання. 

7 листопада через три доби після голосування ЗМІ назвали Джо Байдена переможцем виборів у США. За попереднім підрахунком голосів, Байден отримав Пенсильванію, а значить - він перемагає на виборах, взявши достатню кількість голосів виборників.

Трамп відмовляється визнавати перемогу суперника та говорить про фальсифікації. Республіканці вже анонсували судові позови у штатах, де розрив був мінімальний.  

Підтримав Трампа і держсекретар США Майк Помпео, який фактично оголосив про перемогу президента на виборах 3 листопада. 

Трамп має реальні шанси повернутися до Білого дому у 2024 році, після наступних президентських виборів у США. Про це зокрема свідчить потужна підтримка Трампа на виборах 2020 року, яка може зберегтися і до наступних виборів. Наразі у середовищі республіканців немає яскравою постаті, яка могла б суперничати з Трампом по популярності. 

На думку оглядачів, для цього Трамп повинен визнати поразку та забезпечити плавний перехід влади до команди Джо Байдена. Інший варіант поведінки лише зашкодить йому у майбутньому та відштовхне прихильників.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: