Китай запровадив санкції проти представників адміністрації Трампа

Китай запровадив санкції проти представників адміністрації Трампа

Під китайські санкцій потрапив ексдержсекретар США Майк Помпео

Усім 28 американцям, на яких поширюються санкції, а також їх сім'ям, заборонений в'їзд на материкову частину Китаю, в Гонконг і Макао

Офіційний Пекін запровадив санкції проти ексдержсекретаря США Майка Помпео та ще 27 громадян Сполучених Штатів, включно із людьми із адміністрації експрезидента Дональда Трампа, за «втручання у внутрішні справи Китаю».

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС Китаю.

«В останні кілька років деякі антикитайські політики в США, виходячи з власних політичних інтересів, упереджень і ненависті до Китаю, спланували і просували серію божевільних дій, ігноруючи інтереси китайського та американського народів, серйозно втручаючись у внутрішні справи Китаю і завдаючи шкоди інтересам Китаю», – заявили у відомстві.

«Китайський уряд непохитний в своїй рішучості захищати свій національний суверенітет, безпеку і інтереси розвитку», – додали у Пекіні.

Крім Помпео, під санкції, зокрема, потрапили колишній радник Білого дому з питань торгівлі Пітер Наварро, помічник Трампа з національної безпеки Роберт О'Брайєн і заступник радника Трампа з національної безпеки Метт Поттінджер.

Усім 28 американцям, на яких поширюються санкції, а також їх сім'ям, заборонений в'їзд на материкову частину Китаю, в Гонконг і Макао. Також їм та їхнім компаніям заборонено вести справи з Китаєм.

До слова, новий президент США Джо Байден призначив тимчасового керівника Державного департаменту замість Майка Помпео.

Як відомо, 20 січня Джо Байден склав присягу та офіційно став 46-м президентом США. Віцепрезиденткою стала Камала Гарріс – перша в історії США жінка на цій посаді. Сам 78-річний Байден став найстаршою людиною на чолі США.

Джо Байден одразу після складання присяги підписав перші виконавчі розпорядження. Також він повернув Штати до ВООЗ і скасував будівництво стіни з Мексикою.

Також у США запевнили, що залишатимуться непохитними у своїй підтримці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: