Клімкін обговорив з генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас

Клімкін обговорив з генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас

Глава МЗС України Павло Клімкін та генсек ООН Антоніу Гутерріш

Павло Клімкін зустрівся з Антоніу Гутеррешем у Нью-Йорку

Глава МЗС України Павло Клімкін під час зустрічі в Нью-Йорку з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем зосередив увагу на перспективах для миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомив у коментарі «Укрінформу» речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

«Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем перспективи запровадження миротворчої місії ООН на сході України, питання захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму, взаємодію в гуманітарній сфері, в тому числі звільнення українських політв'язнів і заручників з російського полону», - зауважив український дипломат.

Він також повідомив, що глава зовнішньополітичного відомства України передав генсеку ООН відкритого листа від імені Асоціації родичів політичних заручників Кремля, правозахисних і громадських організацій України.

«Міністр Клімкін звернувся з проханням посприяти звільненню українців, які незаконно утримуються у російських в'язницях», - зазначив Ніколенко.

Напередодні Клімкін заявив, що Україна продовжить активно просувати ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

У грудні держсекретар США Рекс Тіллерсон назвав узгодження миротворчої місії ООН пріоритетом США у питанні Донбасу.

Раніше глава МЗС Німеччини підтримав введення миротворців ООН на Донбас.

Як відомо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Після цього Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення.

Нагадаємо, 13 листопада під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Читайте також статтю: Миротворці ООН на Донбасі. Чи готова Україна до такого?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: