Закриття метро допомогло в боротьбі з коронавірусом. У МОЗ оцінили ефект

Закриття метро допомогло в боротьбі з коронавірусом. У МОЗ оцінили ефект
«Метро не працює у Києві, Харкові, Дніпрі, і це дозволило зменшити розповсюдження Covid-19 та не допустити пікові навантаження на медзаклади» - Степанов

Степанов нагадав, що підземка перестала працювати і в інших країнах

Україна не єдина держава, де закривали метро, аби запобігти розповсюдженню Covid-19. Так робили в Китаї, Франції, Великій Британії, Індії.

Про це під час онлайн-брифінгу поінформував міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи правда, що Україна перша держава у світі, яка закрила метро.

«Ні, неправда. Якщо ми говоримо про інші країни, то в місті Вухань метро не працювало два місяці. Також метро було зупинене в Парижі, близько 40 станцій у Лондоні, 24 березня після введення карантину в Індії, окрім іншого транспорту, було зупинено і метро. Ці заходи були дуже важливі для того, щоб зупинити розповсюдження коронавірусної хвороби», – повідомив Степанов.

Він зазначив, що метро не працює у Києві, Харкові, Дніпрі, і це дозволило зменшити розповсюдження Covid-19 та не допустити пікові навантаження на медзаклади України.

«Хочу нагадати, що завантаженість ліжок на сьогодні становить не більше 13% у цілому по країні. Тобто наші лікарні здатні в повному обсязі надавати медичну допомогу людям, хворим на коронавірусну хворобу», – запевнив міністр.

Коронавірус в Україні продовжує поширюватися стабільно високими темпами. Згідно з даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 17 травня за останню добу 433 особи заразилися.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко перевірив, як столичну підземку готують до запуску.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: