Країни G7 відреагували на скасування е-декларування: Україна не повинна повертатися в минуле

Країни G7 відреагували на скасування е-декларування: Україна не повинна повертатися в минуле
Посли G7: Ми підтримуємо український народ у боротьбі за заможну та демократичну Україну
Number 10/Flickr

Посли країн G7 відреагували на скандальне рішення Конституційного суду скасувати е-декларування в Україні.

«Посли країн G7 стривожені зусиллями скасувати антикорупційні реформи, що відбулися після Революції Гідності. Ми підтримуємо український народ, який продовжує боротися за втілення свого прагнення заможної та демократичної України», – говориться в заяві послів.

Велика сімка вважає, що Києвом досягнуто вже такого значного прогресу у боротьбі з корупцією і Україна не повинна повертатися в минуле. 

28 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційними окремі положення закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Крім того, судді визнали неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки е-декларацій. Після цього НАЗК оголосило про закриття реєстру електронних декларацій через рішення Конституційного суду.

У Конституційному суді пояснили, що скасували електронне декларування, щоб захистити суддів від тиску органів виконавчої влади.

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський заявив, що рішення суддів проти антикорупційних органів можуть нести негативні наслідки для європейської інтеграції України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: