Лікарка, яка вдруге захворіла на Covid-19, розповіла про свій стан

Лікарка, яка вдруге захворіла на Covid-19, розповіла про свій стан
Гріщенкова проходить лікування амбулаторно

«При виїздах на травми, кризи, втрату свідомості, є більша імовірність заразитись», – говорить Аліса Гріщенкова, яка працює на швидкій

Лікарка швидкої допомоги у Чернівцях Аліса Гріщенкова розповіла про те, як захворіла на коронавірус вдруге та як протікає тепер хвороба. В інтерв’ю «Главкому» медик зауважила, що її стан тяжчий, ніж у перший раз.

«Цього разу до всіх симптомів додались біль і печіння в очах (колеги припускають що входом для інфекції були саме очі), дуже печуть і болять, а також голова. Такого не було минулого разу. Проте цього разу немає такої ломоти у м’язах, але є сильна слабкість. Знову зникли нюх і смак, є підвищена температура, яка тримається більше тижня. До того ж важко емоційно. Я підозрювала, що це знову Covid-19, бо симптоми вже знаю. І коли отримала другий позитивний результат ПЛР-тесту, здивована не була», – зазначила Гріщенкова.

Крім того, медик розповідає де і як проходить лікування.

«Зараз я також лікуюсь амбулаторно. Хоча сімейний лікар пропонувала шпиталізацію. Для себе думаю так: якщо перший раз подолала хворобу, зможу і цього разу. Щодо схеми лікування, то є певні корективи, зокрема додали до лікування краплі в очі», – додала Гріщенкова.

Нагадаємо, що лікарка «швидкої допомоги» у Чернівцях Аліса Гріщенкова вдруге за кілька останніх місяців хворіє на Covid-19. Вперше медик захворіла наприкінці квітня, а «закрила» лікарняний 29 травня. Нині перебуває на лікарняному вже вдруге, хворіє другий тиждень.

Нещодавно, на Одещині жінка повторно інфікувалася коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що МОЗ визнає: лікарень для хворих на коронавірус вже не вистачає, госпіталізувати будуть не всіх.

До слова, хірург назвав одне з найпоширеніших ускладнень від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: