Литва ніколи не визнає нелегальну анексію Криму, – Науседа

Литва ніколи не визнає нелегальну анексію Криму, – Науседа

У понеділок у Варшаві відбудеться президентський саміт глав держав України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії

Фото lrp.lt

Неуседа наголошує, що не можна дозволити, аби «Україна знову повернулася в минуле»

Вільнюс ніколи не визнає окупацію Росією частини території України і діятиме в напрямку деокупації цих територій. Про це під час святкового виступу в Сеймі Польщі з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє «Укрінформ».

«Мобілізація збройних сил Росії на кордоні з Україною і воєнні дії на сході України, які здійснюються нелегальними групами, які підтримує Москва, свідчать про тиск і розпалювання військової напруги як рушія політичного впливу. Хочу підкреслити, що Литва ніколи не визнає нелегальну анексію Криму і діятиме у напрямку завершення фактичної окупації східної частини України», – заявив Науседа під оплески депутатів польського та литовського Сеймів.

Він додав, що не можна дозволити, аби «Україна знову повернулася в минуле».

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім, спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

Як повідомлялось, у понеділок у Варшаві відбудеться президентський саміт глав держав України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії в рамках святкування 230-річчя ухвалення конституції Речі Посолитої. Крім того, відбудуться двосторонні переговори між Президентами України і Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: