Кравчук пояснив, як взяти Путіна за «місце, яке болить»

Кравчук пояснив, як взяти Путіна за «місце, яке болить»

На думку Леоніда Кравчука, зараз «є момент взяти Путіна за те місце, яке болить»

«Є можливість сьогодні обійти Путіна в його намірах обіграти Україну», – наголосив перший президент України

Перед президентом Росії Володимиром Путіним треба поставити питання щодо виконання домовленостей в рамках «нормандського формату».

Про це заявив в ефірі телеканалу «Україна 24» перший президент, голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

«У даній ситуації я (якби був зараз президентом – ред.) хотів би зустрітись з Путіним. А рік тому я б ніколи не погодився на зустріч з Путіним, а зараз я б особисто хотів почути і побачити, а що скаже Путін, коли буде поставлене єдине питання. Є «нормандський формат2, в цьому форматі Путін, і узгоджуються з ним всі домовленості, які там приймаються. І коли б на порядку денному я поставив би питання про виконання домовленостей «нормандського формату», а це перш за все означає домовленості по Донбасу, то я хотів би почути, а що скаже Путін, бо вчора він погодився з тим, що є такий формат, і приймає обов'язкове рішення – і він що, відмовляється від того, що сам запропонував? Отут уже є момент взяти Путіна за те місце, яке болить», – сказав Кравчук.

За його словами, «важливо знати, а як же він пояснюватиме це народові».

«Він (Путін, – ред) каже: я не буду обговорювати питання Донбасу, а тільки двосторонні відносини. Ні, тут не ставиться питання про обговорення Донбасу, ставиться питання про виконання «нормандського формату», який підписував сам Путін. Є можливість сьогодні обійти Путіна в його намірах обіграти Україну», – наголосив перший президент.

Також Кравчук пояснив, чи можлива відмова від «мінського формату».

Раніше Росія висунула нову умову на переговорах Тристоронньої контактної групи.

Зазначимо, Зеленський хоче бачити «потужних гравців» у переговорах щодо Донбасу. Раніше він пропонував розширити нормандський формат до семи учасників, включивши в нього США, Канаду і Британію.

Додамо, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас вважає, що з перспективою деескалації на російсько-українському кордоні перед «нормандським» самітом стоїть завдання повернутися до питань реалізації Мінських угод. Інакше Донбасу загрожує заморожений конфлікт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: