Макрон закликав «не принижувати» Росію через війну проти України

Макрон закликав «не принижувати» Росію через війну проти України
Президент Франції Макрон закликав не принижувати Росію
фото з відкритих джерел

Путін зробив історичну помилку, вважає французький лідер

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після вторгнення в Україну Росія перебуває в ізоляції. Про це йшлося в його інтерв'ю французьким ЗМІ в п'ятницю, 3 червня.

«Я сказав йому (Путіну - ред.), що він зробив історичну і фундаментальну помилку для свого народу, для себе і для історії. Я думаю, що він ізолював себе. Ізоляція – це одне, але можливість вибратися з неї – це важкий шлях», – зазначив він.

Водночас Макрон заявив, що не слід «принижувати» Росію, щоб після припинення бойових дій була можливість «знайти вихід, використовуючи дипломатичні засоби».

Нагадаємо, Еммануель Макрон та Олаф Шольц 28 травня провели розмову з Володимиром Путіним.

Як повідомлялося, президент Російської Федерації Володимир Путін готовий провести переговори з главою України Володимиром Зеленським.

Раніше про те, що Кремль хоче переговорів із Зеленським заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Лавров зазначив, що РФ із самого початку «спеціальної військової операції» була готова до переговорів з Україною, проте після «очевидної провокації, яка грубо інсценована в населеному пункті Буча», підхід Києва до діалогу змінився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: