Печерський райсуд Києва майже вісім годин обирав запобіжний захід Медведчуку (оновлено)

Печерський райсуд Києва майже вісім годин обирав запобіжний захід Медведчуку (оновлено)
Прокуратура клопотатиме про взяття Медведчука під варту з можливістю внесення застави
Скріншот фото: відео «Сьогодні»

Адвокат Медведчука заявив, що нардепу не вручили підозру і він не набув статусу підозрюваного

Кум Путіна й депутат ОПЗЖ Віктор Медведчук сьогодні прибув до Печерського райсуду Києва, де йому обирають запобіжний захід у справі про державну зраду. В ході судового засідання сторона захисту заявила, що 40 нардепів готові взяти Медведчука на поруки, однак, суд відмовив у даному клопотанні.

Клопотання прокуратури розглядає суддя В’ячеслав Підпалий.

Як заявила сторона обвинувачення, метою застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Медведчука є забезпечення виконання підозрюваним покладеним на нього процесуальних обов'язків, а також запобігання спробі переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Прокурор зазначив, що кримінальні правопорушення, що інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливо тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Сторона обвинувачення просить суд застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 липня з можливістю внесення застави у розмірі 300 млн 930 гривень.

У разі застави у Медведчука також вилучать закордонний паспорт і він носитиме електронний браслет.

Медведчук у ході засідання суду заявив, що ознайомився з матеріалами про підозру. Він вважає, що матеріали підозри не були оголошені відповідно до вимог КПК.

Адвокат Медведчука заявив, що нардепу не вручили підозру і він не набув статусу підозрюваного. Захист нардепа просить суд відмовити стороні обвинувачення у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними ЗМІ, незважаючи на присутність тітушок під Печерським судом, ситуація під будівлею зараз спокійна.


Нагадаємо, 11 травня СБУ прийшла до Медведчука з обшуками. Пізніше стало відомо, що Медведчуку оголосили про підозру за трьома епізодами. Підозру оголосили і його поплічнику – Тарасу Козаку. Один з епізодів стосується незаконної передачі Росії родовища в окупованому Криму.

У «Слузі народу» озвучили деталі підготовки підозри Медведчуку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: