Мін'юст повідомив, хто блокує розгляд закону про люстрацію

Мін'юст повідомив, хто блокує розгляд закону про люстрацію
Міністерство юстиції України пропонує скасувати люстрацію керівників Комуністичної партії СРСР

Кабмін планував розглянути законопроєкт щодо змін в закон про люстрацію ще 1 липня, але через позицію деяких нардепів, його повернули на доопрацювання

Народні депутати вкрай суперечливо ставляться до питання люстрації. Про повідомив заступник міністра юстиції, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, йдеться в матеріалі РБК-Україна «Велика чистка: чому влада хоче, але не може змінити закон про люстрацію».

Ліщина зазначив, що Кабінет міністрів планував розглянути законопроєкт щодо змін в закон про люстрацію ще 1 липня, але через позицію деяких нардепів, його повернули на доопрацювання.

«Є парламентарі, які взагалі не сприймають скасування люстрації, а інші хочуть, щоб її скасували повністю. І такий більш-менш врівноважений документ (законопроєкт Мін'юсту, - ред.), що виконує рішення ЄСПЛ, але не скасовує люстрацію повністю, призводить саме до такої реакції ─ несприйняття», ─ пояснив він.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України пропонує скасувати люстрацію керівників Комуністичної партії СРСР, проте президент Володимир Зеленський, є люди, яким не можна скасовувати люстрацію.

Як повідомлялося, в українських судах зараз перебувають 1006 справ за позовами колишніх працівників органів прокуратури як до Офісу генпрокурора, так і до регіональних прокуратур, і 676 з них стосуються поновлення на роботі в Офісі генпрокурора люстрованих чиновників.

До слова, 15 липня до Конституційного суду надійшло конституційне подання 45 народних депутатів України щодо конституційності закону «Про прокуратуру».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: