Могла статися ядерна катастрофа: Росія випустила ракети у бік Південноукраїнської АЕС

Могла статися ядерна катастрофа: Росія випустила ракети у бік Південноукраїнської АЕС
Південноукраїнська АЕС обсягом виробленої енергії надає умови для життя і роботи регіону з населенням понад п'ять мільйонів осіб
фото з відкритих джерел

В «Енергоатомі» заявили, що це черговий акт ядерного тероризму з боку Росії

Україна зафіксувала черговий акт ядерного тероризму з боку Росії – над майданчиком Південноукраїнської атомної електростанції (Миколаївська область) 16 квітня пройшли три ворожі ракети. Про це йдеться у пресслужбі НАЕК «Енергоатом».

«Новим об’єктом, безпеці якого загрожували російські ракети, стала Південноукраїнська АЕС. Так, 16 квітня 2022 року над майданчиком станції пройшли три ракети, випущені ймовірно з території білорусі в напрямку Миколаєва. Одну з них зафіксували камери спостереження ПАЕС», – йдеться у повідомленні.

У компанії стверджують, що загроза поцілити в ядерний реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою, була високою.

«Це черговий акт ядерного тероризму РФ, що загрожує безпеці всього світу! Вкотре звертаємось до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ, виводу військових формувань росії з території ЗАЕС, та встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС», – наголосили в «Енергоатомі».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Японії передасть Україні комплекти ядерного, біологічного та хімічного захисту, а також дрони в межах допомоги для протистояння російській збройній агресії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: