Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія

Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія
Намісник Києво-Печерської лаври Павло та митрополит Московської церкви в Україні Онуфрій

Російські «віряни» хочуть доставити у Києво-Печерську лавру «гуманітарний вантаж»

Російська Федерація хоче привезти для охопленої коронавірусом Києво-Печерської лаври вантаж з «гуманітарною допомогою».

Відповідну інформацію «ВВС Україна» підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

Раніше омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян» - бо ж міністерство соціальної політики України «не відповідає».

«Я отримала звернення Тетяни Москалькової. Але це питання до міністерства соціальної політики», - розповіла 23 квітня Денісова.

Вона додала, що розповіла російській колезі, як має відбуватись цей процес.

«Ініціатор звернення, який хоче надіслати вантаж, має звернутись до міністерства соціальної політики. Тільки там можуть вирішувати питання оформлення і ввезення вантажу як гуманітарної допомоги», - каже пані омбудсмен.

Денісова додала, що не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав.

Раніше Москалькова у зверненні вказувала, що росіяни зібрали дві тонни ліків, дезінфікуючих засобів, масок, рукавиць й інших засобів для боротьби з коронавірусом. Вона каже, що попросила посприяти українську колегу, адже у міністерстві соціальної політики на звернення Росії начебто не відреагували.

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стає джерелом спалаху коронавірусу у столиці.

Цього тижня на сайті Лаврі «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла.

ЗМІ повідомляли, що Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського». Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

Нагадаємо, 15 квітня народний депутат Вадим Новинський здав позитивний тест на коронавірус. Він заявив, що у нього немає ніяких симптомів хвороби.

Пізніше стало відомо, що Новинський зустрічався з митрополитом Онуфрієм напередодні позитивного тесту на Covid-19, коли передавав йому 850 тис. медичних масок.

Києво-Перечерська лавра нині закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів.

Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

У МВС повідомили, що Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Крім того, 17 квітня стало відомо, що столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: