Покровитель РПЦ в Україні, нардеп Новинський визнав: у нього теж коронавірус

Покровитель РПЦ в Україні, нардеп Новинський визнав: у нього теж коронавірус
За словами Вадима Новинського, у нього немає симптомів захворювання
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Нардеп стверджує, що почувається «нормально»

Народний депутат України Вадим Новинський опублікував інформацію про ймовірне виявлення в нього коронавірусу.

Новинський написав, що він здав аналізи, за підсумками якого тест показав позитивний результат на коронавірус.

«Мій стан в нормі, я не відчуваю ніяких симптомів захворювання, температура 36,8. Комп'ютерна томографія легень не визначила відхилень від норми. До повторного тестування лікарі поки обережні у висновках і прогнозах, але порадили кілька днів провести в стаціонарі під їх наглядом», – запевнив Новинський.

screenshot_1_10

Російський бізнесмен Вадим Новинський, який у 2012 році отримав українське громадянство від Віктора Януковича, завжди був спонсором УПЦ (МП) та її неофіційним куратором. Згодом Новинський очолював кампанію проти отримання Томосу Помісної української церкви. Зокрема у 2018 році він стверджував, що у Константинополі не розглядалося українське питання.

Новинський влітку 2018 року перебував у складі делегації УПЦ Московського патріархату, яка тоді прибула до Стамбулу для зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм. Тоді переговори представників РПЦ в Україні та Вселенського патріархату тривали понад шість годин.

Нагадаємо, що на початку квітня у настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 

За кілька днів до того Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦ в Україні Онуфрій, митрополит РПЦ в Україні Антоній (Паканич), олігарх і нардеп Опозиційного блоку Вадим Новинський. Також там був присутній перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: