Мовний омбудсмен Монахова написала заяву про звільнення

Мовний омбудсмен Монахова написала заяву про звільнення
Тетяна Монахова обіймала посаду мовного омбудсмена з 27 листопада 2019 року
Фото: opinionua.com

Тетяна Монахова зазначила, що написала заяву за власним бажанням

Уповноважена з захисту державної мови Тетяна Монахова написала заяву на звільнення із займаної посади.

«Написала заяву за власним бажанням», - уточнила Монахова.

Кандидатуру Монахової на пост мовного омбудсмена запропонували в Міністерстві культури, молоді і спорту. 27 листопада 2019 року кандидатуру Монахової схвалив Кабмін.

До призначення Монахова була завідувачкою кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили, який розташований у Миколаєві.

Монахова народилася 2 липня 1980 року в Миколаєві. В 2002 році закінчила Миколаївський державний педагогічний університет ім. В.О. Сухомлинського за спеціальністю «Учитель української мови і літератури та англійської мови й зарубіжної літератури».

У 2015 році захистила докторську дисертацію на тему «Сучасні стратегії текстотворення в українській мові» в Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова.

У квітні 2019 року Верховна Рада проголосувала за проєкт закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Рішення підтримали 278 народних депутатів.

За публічну образу української мови вводиться кримінальна відповідальність - позбавлення волі до трьох років, як за публічну наругу над прапором, гербом або гімном України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: