МОЗ скасовує тестування після повернення з Туреччини

МОЗ скасовує тестування після повернення з Туреччини

Раніше Туреччина звільнила українців від необхідності показувати результати ПЛР-тесту

Фото: usnews.com

Міністр Ляшко пояснює нововведення принципом взаємності

Україна може відмовитись від обовʼязкового проходження ПЛР-тестування громадян, що повертаються з Туреччини. Про це журналістам розповів міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Наприклад, Туреччина звільнила українців від необхідності показувати результати ПЛР-тесту при перетині кордону. Тому ми робимо дзеркальну відповідь, і ті, хто повертається з Туреччини, також будуть звільнені від необхідності надавати ПЛР-тест», – сказав він.

Ляшко зазначив, що у звʼязку зі змінами Євросоюзом критеріїв визначення країн, з яких можна без обмежень перетинати кордони ЄС, Україна також перегляне такі критерії.

При цьому Ляшко підкреслив, що зараз немає підтвердженої офіційної інформації про визнання або невизнання окремими країнами тих чи інших вакцин від Covid-19 і про можливу заборону приїжджати в ці країни особам, які вакциновані «не тією вакциною».

Згідно з чинними правилами, громадянам України для перетину українського кордону потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту, який проведено максимум за 48 годин до вʼїзду.

За відсутності тесту українець повинен встановити додаток «Вдома» і відправитися на 14-денну самоізоляцію. Достроково завершити самоізоляцію можна в разі отримання негативного результату ПЛР-тесту.

Як відомо Туреччина з 15 травня скасовувала ПЛР-тести на Covid-19 для туристів з України.

Крім того, з 17 травня у Туреччині були скасовані деякі з карантинних обмежень, раніше введених у звʼязку із загостренням захворюваності коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: