МВС радить ветеранам АТО уважно планувати закордонні поїздки

МВС радить ветеранам АТО уважно планувати закордонні поїздки

МВС готове надавати учасникам АТО необхідні роз’яснення щодо закордонних поїздок

Міністерство внутрішніх справ (МВС) радить українцям, які відчувають ризик бути затриманими в третіх країнах за псевдозвинуваченнями для подальшої видачі в РФ, ретельно і уважно ставитися до планування закордонних поїздок.

Про це написав директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко в Facebook.

У МВС радять уважно ставитися до планування закордонних поїздок і поширенню інформації про них.

«МВС радить тим українським громадянам, в тому числі ветеранам війни з РФ, які відчувають ризик бути затриманими в третіх країнах по псевдозвинуваченнями для подальшої видачі в Мордор, ретельно і уважно ставитися до планування закордонних поїздок і поширенню інформації про них. Необхідні роз’яснення МВС готове надавати», – написав він.

Нагадаємо, у Любліні відбулася пресконференція працівника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини ветеран АТО Ігора «Тополя» Мазура і генконсула України. 

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що ветерана АТО Ігора Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, і на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він буде проживати в Генконсульстві України.

Як відомо, сьогодні зранку Мазура доправили у відділ Окружної прокуратури польського Холм для допиту.

Працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску «Дорогуськ» у Польщі на підставі запиту Росії в Інтерпол.

За інформацією Мінветеранів, до Польщі він їхав на запрошення польського ексвіцеспікера.

Мазур був керівником »Правого сектора» Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України – командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі «М». У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: