На Донбасі близько семи тисяч квадратних кілометрів «критично забруднені мінами»

На Донбасі близько семи тисяч квадратних кілометрів «критично забруднені мінами»
«Збройна агресія Росії на Донбасі триває», тому точної інформації про площі замінованих територій в Донецькій та Луганській областях нема
Фото з відкритих джерел

Протягом 2020 року підрозділи ДСНС розмінували 1 161 гектар в Донецькій області та 995 гектарів у Луганській

На Донбасі близько семи тисяч квадратних кілометрів підконтрольної українській владі території «критично забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами». Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у відповідь на запит Радіо Свобода.

У Міністерстві зазначили, що оскільки «збройна агресія Росії на Донбасі триває», надати точну інформацію щодо площ замінованих територій в Донецькій та Луганській областях не вбачається можливим.

У відомстві додали, що за інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій піротехнічні підрозділи ДСНС упродовж 2020 року перевірили та розмінували 1 161 гектар в Донецькій області та 995 гектарів у Луганській.

Нагадаємо, збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Як повідомлялося, сьогодні, 20 січня, під обстріли бойовиків потрапили українські позиції у двох районах.

Також ОБСЄ скорочує кількість спостерігачів в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: