НАБУ заочно повідомило про підозру ексголові правління VAB Банку Мальцеву

НАБУ заочно повідомило про підозру ексголові правління VAB Банку Мальцеву
Фото: nabu.gov.ua

Таким чином, коло підозрюваних у заволодінні стабілізаційним кредитом, наданим НБУ VAB Банку, зросла з восьми до 10.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) заочно повідомило про підозру засновнику і колишньому голові правління VAB Банку Денису Мальцеву в справі про заволодіння 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту Національного банку. Про це йдеться в повідомленні пресслужби НАБУ.

«13 листопада 2019 детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили фактичному власнику і ексголові правління ПАТ «ВіЕйБі Банк» про підозру в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України згаданому фінустанові», - сказано в ньому.

Зазначається, що оскільки місцезнаходження особи поки не встановлено, вручення письмових повідомлень про підозру здійснюється в порядку, визначеному ст. 135, 278 Кримінального процесуально кодексу України (відправлено поштою та вручено житлово-експлуатаційній організації за місцем реєстрації підозрюваного).

Таким чином, коло підозрюваних у заволодінні стабілізаційним кредитом, наданим НБУ VAB Банку, зросла з восьми до 10.

Як повідомлялось, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту члену ради НБУ Миколі Каленському, який є одним із фігурантів справи про заволодіння 1,2 млрд грн кредиту, наданого ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Перед цим Вищий антикорупційний суд України заарештував на два місяці колишню директорку генерального департаменту банківського нагляду Національного банку Аллу Шульгу в справі про розкрадання 1,2 млрд грн кредиту Нацбанку.

Як повідомлялося, 11 листопада НАБУ повідомило про підозру вісьмом колишнім та чинним працівникам Нацбанку у справі про заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту для ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 2,5 млн гривень до 30 млн гривень.

Серед підозрюваних – колишній перший заступник голови НБУ, колишній директор Генерального департаменту банківського нагляду; колишній виконувач обов’язків начальника управління Нацбанку України по м. Києву та Київській області, колишні посадовці ПАТ «ВіЕйБі Банк» - голова спостережної ради, заступник голови правління банку та троє посадових осіб приватних компаній, пов’язаних з бенефіціарними власниками ПАТ «ВіЕйБі Банк».

За повідомленнями ЗМІ, у справі фігурує голова правлення Райффайзен банку Олександр Писарук. До 2015 року він обіймав посаду заступника голови Нацбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: