Нардепи візьмуться за бюджет не раніше листопада

Нардепи візьмуться за бюджет не раніше листопада

Бюджетний комітет не зміг зібратися 16 жовтня на засідання

Верховна Рада зможе розглянути державний бюджет на 2021 рік не раніше листопада. Бюджет попередньо планують розглянути на засіданні 3 листопада.

Про це на Погоджувальній раді заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«У п’ятницю не відбулося засідання комітету з технічних причин. І згідно діючого законодавства, документ, який ми мали розглядати завтра - він не готовий. Ми не зможемо на пленарному засіданні його розглянути. І народні депутати з ним не ознайомилися, ні комітет не прийняв відповідне рішення. Я впевнений, що найближчим часом він буде підготовлений. І після того, як пройдуть вибори, ми згідно графіку роботи - повернемось до Ради. З 3 листопада, я впевнений, що ми зможемо розглянути цей законопроєкт», - сказав Разумков.

Як відомо, 16 жовтня Комітет з питань бюджету не зміг провести засідання через відсутність кворуму. Тож цілком зрозуміло, що перше читання законопроєкту про держбюджет на 2021-й рік не зможуть розглянути 20 жовтня, як планувалось.

Нагажаємо, раніше глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія виступив за скорочення чисельності української армії. Він це пояснив тим, що в бюджеті «немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію».

Також повідомлялося, що нардепи внесли понад 5 тисяч правок до проєкту бюджету-2021. І раніше Євгенія Кравчук заявляла, що депутати зможуть зібратися 20 жовтня на засідання Ради для розгляду бюджету-2021 у першому читанні.

Як відомо, 19 жовтня проходить Погоджувальна рада депутатських фракцій та груп. Нардепи обговорюють плани на тиждень. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: