«Не лізьте вашими турбоклешнями!» Порошенко розкритикував намір «слуг» ревізувати мовний закон

«Не лізьте вашими турбоклешнями!» Порошенко розкритикував намір «слуг» ревізувати мовний закон
Петро Порошенко закликав не чіпати закон про мову 

«Ви самі казали «какая разница». То вчіть українську, шануйте її та поважайте», – закликав Порошенко

Закон про мову, ухвалений у квітні 2019 року – виважений та збалансований. Він забезпечує широку свободу громадянам України і не потребує жодної ревізії. Про це п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко написав на своїй сторінці у мережі Facebook.   

«Нам не однаково. А вам? Ви самі казали «какая разница». То вчіть українську, шануйте її та поважайте. І не лізьте вашими турбоклешнями до закону про мову!», – закликав Порошенко.

«Він виважений, збалансований, він захищає державну мову і залишає широкий простір свободи для громадян України, яким зручніше спілкуватися іншими мовами. Наша команда дуже делікатно врегулювала це питання. Нема жодних підстав і потреби, аби Слуги народу ревізували мовний закон. Тому наш меседж всім охочим відволікти увагу від провального урядування нових, але бездарних облич: не сійте вітер», – застеріг Петро Порошенко.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков припускає можливість перегляду мовного закону в парламенті - принаймні один законопроект вже відправлений у профільний комітет. «Стосовно закону про мову, є законопроекти, внесені народними депутатами, вони пройдуть комітет. Якщо я не помиляюся, як мінімум один з них пройшов комітет, я думаю, що вони потраплять до зали, а далі буде приймати рішення ВРУ», - зазначив спікер парламенту.

Крім того, голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключив можливості перегляду парламентом закону щодо квот української мови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: