Нетаньяху назвав умову для проведення переговорів між Палестиною та Ізраїлем

Нетаньяху назвав умову для проведення переговорів між Палестиною та Ізраїлем
Біньямін Нетаньяху 

Прем'єр Ізраїлю заявив, що Палестина має визнати «право на існування» його країни

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху готовий сісти за стіл переговорів з лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Про це він заявив у Парижі у відповідь на пропозицію президента Франції Емманюеля Макрона, передає Reuters.

Зі слів Нетаньяху, переговори з Палестиною можливі в тому разі, якщо вона визнає «право на існування» Ізраїлю.

«Ось жест, який я пропоную Аббасу: сісти за стіл переговорів і домовитися про мир. Це жест миру. Нічого не може бути простіше» - заявив прем'єр Ізраїлю.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху повернути кризу на Близькому Сході в мирне русло.

Після двосторонніх переговорів у Парижі 10 грудня 2017 року французький лідер запропонував відновити довіру між ізраїльтянами і палестинцями - для цього, на думку Макрона, Ізраїлю варто зупинити розвиток суперечливих поселень на палестинських територіях на Західному березі річки Йордан.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати столицею Ізраїлю Єрусалим.

Таке рішення Трампа викликало численні протести по всьому світу. Відтак, на палестинській території, зокрема, палили портрети Трампа, а рух ХАМАС пообіцяв улаштувати 9 грудня «день гніву».

Палестинці вважають східну частину Єрусалима своєю територією. Її армія Ізраїлю відбила у 1967 році і приєднала до решти міста постановою парламенту у 1980 році.

ООН вважає східний Єрусалим окупованою територію, у той час як влада Ізраїлю вважає його своїм.

У Єрусалимі і на палестинських автономних територіях внаслідок сутичок демонстрантів з ізраїльськими силовиками загинула одна людина та щонайменше 760 були поранені.

Позиція України щодо Єрусалима полягає в тому, що його статус має бути визначений за результатами переговорного процесу та у відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Представники в ООН п'яти європейських країн - Німеччини, Франції, Великобританії, Швеції та Італії - заявили, що рішення президента США Дональда Трампа щодо Єрусалима суперечить резолюціям Ради Безпеки (РБ) ООН та є «непродуктивним».

Ліга арабських держав закликала США скасувати рішення щодо Єрусалиму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: