Норвегія не визнала Лукашенка обраним президентом Білорусі

Норвегія не визнала Лукашенка обраним президентом Білорусі
23 вересня була проведена таємна інавгурація Олександра Лукашенка

Непрозорі вибори і таємна «інавгурація» не надають Олександру Лукашенку легітимності, як новому президенту Білорусі, – зазначає влада Норвегії

Норвегія приєдналася до низки країн, які відмовилися визнавати Олександра Лукашенка обраним президентом Білорусі. Про це написав у Twitter державний секретар норвезького МЗС Аудун Хальворсен.

«Напівсекретні «інавгурації» не надають легітимності. «Інавгурація» Лукашенко тільки посилює політичну кризу в Білорусі. Норвезьке МЗС повторює заклик до влади утриматися від насильства і вступити в серйозний діалог з опозицією. Вибори не були ні вільними, ні чесними», – написав норвезький дипломат.

Як повідомлялося, 23 вересня Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі, церемонія інавгурації відбулася в Палаці Незалежності в Мінську. Церемонію заздалегідь не анонсували.

Нагадаємо, українська держава не вважає легітимною інавгурацію Лукашенка.

Раніше Словаччина і Литва розцінили інавгурацію Лукашенка як фарс і нелегітимність.

Також, до Словаччини та Литви приєдналися Німеччина та Естонія. У комітеті Сенату США заявили, що Лукашенко більше не є президентом Білорусі. Американські політики закликали Лукашенка піти у відставку.

До слова, білоруська опозиція має намір провести безстрокову акцію протесту після інавгурації Олександра Лукашенка.

Крім того, ЄС не визнає легітимність Лукашенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: