ОБСЄ помітила заборонену артилерію та гаубиці російських бойовиків

ОБСЄ помітила заборонену артилерію та гаубиці російських бойовиків
Дві 122-мм самохідні гаубиці 2С1 Гвоздика помічені на Донбасі 

Терористи також заглушили сигнал безпілотника ОБСЄ

На окупованому Донбасі були зафіксовані чергові порушення з боку проросійських бандформувань, а саме – розміщення розміщення великокаліберного озброєння поблизу лінії відведення військ. Про це повідомили в пресцентрі штабу Об’єднаних сил.

Так, за даними СММ ОБСЄ біля населеного пункту Біле помічено озброєння, розміщене за лініями відведення, а саме – дві самохідні артилерійські установки (2С1 Гвоздика, 122 мм) та дві гаубиці (Д-30, 122 мм).

Крім того, під час здійснення польотів над районами поблизу населеного пункту Ясинувата, в п’яти випадках міні-БПЛА СММ ОБСЄ зазнали впливу перешкод сигналу GPS.

«Українська сторона СЦКК наголошує, що такі факти свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ та її найманцями, що свідчить про повне ігнорування і небажання виконувати ними досягнутих домовленостей», – заявили в штабі.

Напередодні Україна поскаржилася ОБСЄ на російських бойовиків, які постійно порушують перемир'я. 

Сьогодні, 11 грудня, з початку доби окупанти обстріляли Мар'їнку із гранатометаТакож збройні формування Російської Федерації відкривали у районі населених пунктів Водяне та Зайцеве, застосувавши на цих ділянках стрілецьку зброю. 

Між іншим, Збройні сили показали танкові тренування на Донбасі. 

Крім того цього тижня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що українські бійці скоро отримають «антидронові рушниці»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: