Очільник Донеччини розповів про телефонні дзвінки від окупантів

Очільник Донеччини розповів про телефонні дзвінки від окупантів
Глава Донецької облдержадміністрації та за сумісництвом військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко   
Фото: vchasnoua.com

Павла Кириленка намовляли до співпраці вже на другий день війни

Одразу після вторгнення окупанти намагалися схилити на свій бік представників місцевої влади України. Зокрема агресори телефонували керівнику Донецької облдержадміністрації та за сумісництвом військово-цивільної адміністрації Павлу Кириленку. Про це чиновник розповів в інтерв’ю «Суспільному».

«Дзвінок був 25 лютого: «конкрєтний разговор», – пригадав він. Російські загарбники намагалися переконати главу Донецької області у тому, щоб він пішов із ними на співпрацю. Саме це й було метою телефонного дзвінка на другий день повномасштабної війни Росії проти України.

Кириленко зазначив, що навіть не став розмовляти з росіянами, як тільки почув їхній говір і вже зрозумів, хто саме йому телефонує. «Говір цей. Я кажу: «Ой, я по вашому говору вже все зрозумів» і поклав слухавку», – згадав голова Донецької ОВА.

Проте росіяни не облишили ідею у тому, щоб «переконати» очільника Донеччини. Були навіть прямі погрози, але вже у повідомленнях.

Потім прийшла СМС: «Я полковник такий-то, я вам рекомендую піти на співробітництво. Від цього залежить безпека та життя ваше і ваших людей».

«Контакт заблокований, працюємо далі», – констатував Кириленко.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань відкрило 38 проваджень щодо допомоги агресору українськими посадовцями та правоохоронцями.

Мер міста Рубіжне, що в Луганської області, Сергій Хортів вже вдруге зрадив Україну і перейшов на бік російських окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: