Поліція України перейшла на посилений режим роботи

Поліція України перейшла на посилений режим роботи

Порошенко закликав затвердити план заходів, які би забезпечили попрядок на вулицях у «цей час»

Поліція України переходить на посилений варіант несення служби. Про це Сергій Князєв заявив під час засідання Ради національної безпеки та оборони.

Президент Петро Порошенко закликав затвердити план заходів, які би забезпечили попрядок на вулицях у «цей час».

«Такий план підготовлений, затверджений мною мною о 23:00, поліція переходить на посилений варіант несення служби. Ми зараз забезпечуємо охорону спільно з Нацгвардією консульських установ і посольств. Масових заворушень поки немає і ми забезпечимо, щоб їх не було в Україні на час даної ситуації», — сказав Князєв.

Наразі, за даними ВМС України, малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ», «Нікополь» вражені вогнем противника та втратили хід.Рейдовий буксир «Яни Капу» також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ.

Також є інформація про шестеро поранених українських військових моряків.

Раніше стало відомо, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема, один з російських кораблів здійснив таран українського рейдового буксиру «Яни Капу» під час переходу групи українських суден з Одеси до Маріуполя.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російська сторона звинуватила українські кораблі в «перетині державного кордону РФ» та у небезпечних маневрах

За даними експерта Андрія Клименка, в результаті тарану російським прикордонним сторожовим кораблем «Дон» українського рейдового буксиру «Яни Капу» перший отримав пробоїну розміром 1 на 1 метр.

Росія підняла в небо гелікоптери після морського інциденту з Україною.

МЗС України зазначає, що здійснить всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування на агресивні дії РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: